historie oppvaskmiddel

historie oppvaskmiddel

Selv vaskemiddel ikke har tjent store suksesser i historie, har utviklingen gjort en innvirkning på bransjen og også på hvordan vanlige husholdningsartikler er vasket, spesielt retter. Utviklingen av oppvaskmiddel, sammen med oppfinnelsen av den automatiske oppvaskmaskinen, revolusjonerte hvordan rettene blir rengjort

Utvikling av vaskemiddel

Såpe ble brukt til rengjøring til 1916, da det var mangel på fett for å produsere den under første verdenskrig I. Fordi det var fortsatt et behov for et rengjøringsmiddel, ble syntetiske versjoner oppfunnet, som nå er kjent som vaskemidler.Det var også en bevegelse mot bruk av rengjøringsmidler fordi det var behov for et rengjøringsmiddel som ikke etterlate en rest som såpe gjorde, spesielt på stoff. Ved utseendet deres, ble vaskemidler vanlige produkter for rengjøring retter og klær. Mens mange mennesker fortsatt brukes vanlig såpe, etter 1953 de fleste husholdninger brukte vaskemidler.

Hvordan Vaskemidler Were Made

I de tidlige dager av oppdagelsen sin, ble vaskemidler laget av alkyl napthalene sulfonater, som fremdeles brukes som fukting agenter av 2010 praksis. Straight-kjeden vaskemidler ble deretter produsert av sulfonert av rett-stol alkoholer. Disse stoffene ble senere brukt i sjampo. Forbedret vaskemidler ble mer høyt oppløselig i vann.I 1950, de fleste vaskemidler brukte en PT benzyne formel. I 1965 hadde selskapene å revurdere formelen brukes fordi sulfater og fosfat kjemikalier er skadelige for miljøet.

Rise of the Oppvaskmaskin

Det første patentet for oppvaskmaskinen ble utstedt i 1886 til Josephine Cochran. Hennes maskin gitt muligheten til å vaske raskere enn for hånd uten å bryte dem. Den første oppvaskmaskin var enkel, der rettene var plassert i lommer og deretter sette inn et flatt hjul i en kjele laget av kobber. En motor snudde hjulet mens varmt såpevann sprayes på rettene. De ble deretter tatt ut og skylles av med rent vann. Mens oppvaskmaskinen var en revolusjonerende oppfinnelse, var det ikke en vanlig husholdning apparatet først på 1950-tallet.

Oppvaskmiddel

Når oppvaskmaskinen ble et felles apparat, inneholdt mange rengjøringsmidler som brukes i automatiske oppvaskmaskiner pigmenter og kjemikalier som farget av retter og oppvaskmaskinen indre. Mens han jobbet for Proctor Gamble, oppfunnet Dennis W. Weatherby et vaskemiddel som kan brukes med andre produkter som inneholder blekemiddel, hadde en gul farge, en sitron duft og heller ikke flekker retter eller oppvaskmaskinen.I 1987, mottok Weatherby det første patentet for automatisk oppvaskmiddel. Produktet ble merket som Cascade og ble et kjent merke raskt. Formelen er fortsatt i bruk fra 2010 for sitron-scented automatisk oppvaskmiddel som inneholder blekemidler.

Beyond Cascade

Cascade var opprinnelig en pulverisert vaskemiddel. Ved 1990-tallet, ble produkter tilgjengelig i flytende og gel formler. Bedrifter lagt ulike parfyme og fargestoffer for å endre farge og duft av oppvaskmiddel. Siden 2000 har det vært en økning av produkter med lav fosfat og ingen fosfater. Dette skjedde på grunn av etterspørsel og nødvendigheten for selskaper å produsere vaskemidler som er kraftige, men ikke skadelig for miljøet.


Relaterte artikler


rengjøring en front-loading vaskemaskin
hvor å fjerne dieselen lukt fra klær
hvor å konvertere en frakk skapet i stuen til oppbevaringsplass
hvor å fjerne mugg på badet fugemasse naturlig
hvordan du rengjør strykejern
hvor å fjerne fiskelukt i kjøleskap
hvordan du rengjør innsiden av en skitt djevelen dual
tøymyknere og septik-systemer
hvordan å lage hjemmelagde naturlig såpe
hvordan du rengjør mold fra farget tepper