omvendt osmose hele huset vannbehandling

omvendt osmose hele huset vannbehandling

Få ting er viktigere i livet enn rent, trygt drikkevann. I USA, er milliarder av dollar brukes årlig på hjemmebane vannbehandling løsninger. Boligeiere bruker omvendt osmose vann filtrering systemer for å forbedre smaken og kvaliteten på vannforsyningen

Beskrivelse

Omvendt osmose er også referert til som ultrafiltrasjon systemer. Omvendt osmose vann filtrering systemer fungerer ved å skyve vann under trykk gjennom en semi-permeabel membran. Disse membranene er ofte laget av cellulose acetat, polyamid harpiks eller en kombinasjon av disse materialene. Noen omvendt osmose membraner har også en liten elektrisk ladning som hjelpemidler i å fjerne visse kjemikalier. Omvendt osmose systemer vanligvis inkluderer et pre-filter for å fjerne sediment, en lagertank for renset vann, en post-filter for å fjerne lukt, en sløsing ventil og en levering trykk.

Typer

Omvendt osmose rekke filtre i størrelse og funksjon fra små counter-top-enheter, point-of-bruk enheter under vasken er disken og point-of-entry eller hele huset enheter. Omvendt osmose rekke systemer i pris fra noen hundre til flere tusen dollar. Uansett størrelse, er funksjonen av alle omvendt osmose filtre samme. Deres resultater kan variere, men basert på installasjon, miljøgifter konsentrasjon og membranen valgte.

Hensyn

Før du setter opp en ny omvendt osmose system, anbefales det at vannet testes for å fastslå den eksakte forurensninger og deres relative konsentrasjoner. Vannforsyningen rente til hjemmet bør testes for å bekrefte at omvendt osmose systemet vil kunne levere nok vann til å dekke husholdningens daglige behov. Vanntrykk bør også måles. Dersom vanntrykket er ikke høy nok til å pumpe vann gjennom omvendt osmose filteret, kan en trykkøkningspumpe være nødvendig.

Fordeler

Omvendt osmose er filtre svært effektiv i å fjerne mange forskjellige typer vanlig forurensning. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention nettside, omvendt osmose systemer er vurdert som svært effektive i å fjerne protozoer som Giardia og Cryptosporidium. De er også vurdert som svært effektive i å fjerne bakterielle forurensninger inkludert Salmonella og E. coli. Omvendt osmose fjerne virus fra vannforsyningen som hepatitt og rotavirus. I tillegg vil de fleste kjemiske forurensninger fjernes, og kan inneholde metallioner, vandige salter, arsen og bly.

Ulemper

En av de største ulempene med en omvendt osmose system er at opp til 70 prosent av den totale vannet forsyning til hjemmet vil bli sendt ut som avløpsvann. Det høye nivået av vann renhet kommer på bekostning av denne betydelige mengder avfall. Omvendt osmose systemer som renser en hel husholdning er tilførsel av vann kan være dyrt å installere og vedlikeholde.


Relaterte artikler


dobbelt vegg vs trippel vegg peispipen
hvordan du installerer ge oppvaskmaskinen låsing låsene
hva som forårsaker en tørketrommel til knirker?
hvordan du åpner opp en vaskemaskin
hvor å fjerne og erstatte et boblebad agitator
forsert luft elektrisk varmepumpe kontra gass varmepumpe
hvor å låse KitchenAid stillegående
de beste måtene å spare energi generelt
hva er forskjellen mellom en Bissell 9500 ProHeat 2x rent skutt og en Bissell 9400 ProHeat 2x velge?
hvordan å bygge en yoga backbend benk