veps-brodd hjem rettsmidler

veps-brodd hjem rettsmidler

Et stikk er definert som en punktering fra en stinger som sprøyter gift inn i offeret. Bier, gule jakker, Hornets, veps og brann maur all brodd i forsvar. De fleste vepsestikk er små, men smertefulle. Andre symptomer på en reaksjon på en veps brodd er rødhet, kløe og hevelse rundt stikket området. Vepsestikk er midlertidige, er så hjemme rettsmidler fokusert på lettelser smerter

Removal

Få veps stinger ut av huden din så snart som mulig. Jo lenger Stinger er igjen i, jo mer gift er utgitt. Ikke klem, trekk eller trykk på Stinger. Dette fører til at stinger å pumpe ut mer gift. Skrap stingeren ut ved å bruke neglen. Løft forsiktig Stinger litt, og deretter skrape den vekk.

Kjøtt mørsalt

Bland en teskje av unseasoned kjøtt mørsalt med noen dråper vann for å lage en lime. Bruk denne lim til stikket området. Enzymene i kjøttet mørsalt oppløses giftstoffer. Legg til mer vann i denne blandingen og hell i en sprayflaske. Bær sprayflaske når på piknik eller hvor som helst vepsene kan være. Kjøtt mørsalt skal påføres på vepsestikk gang. Det fungerer ikke når giften har trengt dypt inn i huden.

Lavender Oil

Ha en dråpe eller to av lavendel essensielle olje på stikket. Dette reduserer smerten av veps brodd. Eterisk olje irriterer huden, så det er viktig å bruke den på et lite område. Ikke oss det på et stort område av huden.

Andre

Lag en bakervarer brus-lim og smøre på stikket stedet. Baking soda ikke nøytralisere ikke gift, men det kan lindre kløe og hevelse. Forsiktig dryppende sitronsaft eller eddik på stikket vil lindre smerter. Lett gni en isbit på stikket for å redusere betennelse og hevelser. En over-the-counter antihistamin kan redusere kløe i stikket.

Emergency

Ikke alle vepsestikk er lettere skadd. Noen mennesker har en allergisk reaksjon på giften vepsen. En allergi utløser elveblest, pipende pust, pustevansker, svimmelhet og kvalme. Anafylaksi er en av de verste reaksjonene på vepsestikk. Det fører til sjokk, bevisstløshet og hjertestans. En allergisk reaksjon krever umiddelbar medisinsk behandling.


Relaterte artikler


hvordan å behandle en bie stikk naturlig
hvordan bli kvitt huset lopper uten sprøyting eller bombing
hvordan å behandle en mygg bite
veps-brodd hjem rettsmidler
hvordan å behandle bie-og vepsestikk mens camping
tegn og symptomer på brune eneboer spider bite
hvordan å helbrede bee brodd med tobakk
hvordan å lage en naturlig "grønn" mygg bug frastøtende
hvor å fjerne en hake
livssyklus t.brucei